top of page
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Schermafbeelding 2022-02-20 om 22.16.53 2.jpg

Wie ben ik?

In deze biografie neem ik u graag mee naar bijzondere momenten van de voorbije jaren.

Mijn verhaal

Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met film en televisie te maken heeft. Tijdens mijn theateropleiding bij Hearbeats (2008 - 2013) sloeg de vonk definitief over en begon ik samen met vrienden in m'n vrije tijd ook zelf kortfilmpjes op te nemen. Dit waren meestal verhalen met fictieve personages, zelf uitgevonden typetjes of parodieën op bestaande televisiereeksen. Mijn passie werd alsmaar groter en groter doorheen de volgende jaren. Om ervaring op te doen on the field schreef ik me dikwijls in voor (edel)figuratie-opdrachten in verschillende Vlaamse series zoals Thuis, #LikeMe, De Dag, Allemaal Chris enzovoorts. Na zo vaak te figureren en het werk áchter de camera in een oogopslag mee te volgen maakte m'n passie een kleine ommekeer: voortaan zou ik me meer gaan richten op film- en televisieproductie achter de camera in plaats van ervoor. Regisseren, organiseren en coördineren omschreven mijn passie perfect en ik besloot me hier dan ook verder in te verdiepen.

Mid-2016 werd onverwachts een zwarte periode... Ik kwam tijdens het skiën in Oostenrijk zwaar ten val en eenmaal terug in België werd ik opgenomen in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst. Door de goede zorg en empathie van het medisch personeel wou ik uit dankbaarheid graag iets terug doen voor de kinderafdeling en haar patiëntjes. De keuze was dan ook snel gemaakt: een langspeelfilm uitbrengen waarbij ik alle opbrengst van de ticketverkoop aan de kinderafdeling zou schenken. Tijdens m'n revalidatie begon ik een scenario te schrijven en wat uiteindelijk volgde was de film 'Vlaamse Flikken' met een ongeziene, vrijwillige medewerking van talloze hulpdiensten en bekende beroepsacteurs...

Voor de première van 'Vlaamse Flikken' op 6 maart 2020 waren alle beschikbare zalen van de Aalsterse bioscoop tot aan de nok gevuld, goed voor honderden aanwezigen. Als debuutfilm was 'Vlaamse Flikken' zeker een schot in de roos. Er werden meteen extra vertoningen ingepland, maar helaas moesten die geannuleerd worden door het coronavirus. Toch hoefde ik tijdens de algemene quarantaineperiode (door het coronavirus in 2020) niet stil te zitten. Productiehuis Geronimo contacteerde me met de vraag of ik het zag zitten mee te werken aan een nieuwe reeks over het virus. Voor mezelf betekende dit een ongelooflijke opportuniteit om kennis en ervaring op te doen dus ik twijfelde geen seconde. Zo werkte ik als redacteur/researcher acht weken lang mee aan de productie van de VTM Nieuws-special 'Helden van Hier: Corona'.

In juli 2020 startte een volgend VTM-project waar ik de kans kreeg om te fungeren als media-manager en reporter: een realityreeks over de hulpdiensten in Oostende: 'Helden van Hier: De Kust'. Zo werden o.a. de brandweer, ambulancedienst, politie, MUG, spoedafdeling, strandredders en de NH-90 reddingshelikopter twee maanden lang gevolgd wat uiteraard spectaculair beeldmateriaal opleverde. 
Ook de spoedafdeling van het A.Z. Sint-Lucas Gent werd vanaf maart 2021 maandenlang gevolgd voor een nieuw seizoen van 'De Mug' op VTM. Als reporter ging ik vanop de eerste rij mee met het MUG-voertuig naar de meest uiteenlopende medische interventies. Een reeks met een lach en een traan, maar vooral met ontzettend veel respect voor alle artsen en het verpleegkundig personeel.

Dat ik na 'Vlaamse Flikken' sowieso nog eens een eigen project op poten wou zetten stond in de sterren geschreven. Op dit anderhalf jaar heb ik vooral heel veel kunnen bijleren en wil ik ook continu blijven bijleren op sets van films en televisiereeksen. Door de 'Helden van Hier'-reeksen heb ik bovendien m'n hart verloren aan hulpdiensten en deze zouden dan ook de basis vormen voor een nieuw project: Nexus. In Nexus gaan enkele jongeren op zoek naar de geheimen van een duistere sekte met vertakkingen tot in het plaatselijke brandweerkorps.

Ook voor Nexus startte ik met een wit blad. Om naast een pitch voor productiehuizen en zenders ook iets visueel te kunnen tonen, regisseerde ik in 2022 een promoteaser in samenwerking met de brandweer en politie van Wichelen. Als hoofdcast werd bewust weer gekozen voor een onbekende, maar niettemin getalenteerde, jonge cast om opnieuw onontdekt talent de kans te geven zich op een set te kunnen ontplooien. 

Begin januari 2023 werd me een nieuwe functie aangeboden: overkoepelende producer worden van alle 'Helden van Hier'-reeksen. Dit was natuurlijk een kans die ik niet onbenut liet en die ik dan ook met volledige overgave uitoefende. Om m'n masteropleiding aan de Universiteit Gent af te ronden (want ja, het voltijds werk in de audiovisuele sector combineerde ik met studies aan de UGent) moest ik nog een een verplichte stageperiode volgen waarbij een stagerol als producer om begrijpelijke redenen niet werd toegestaan door de unief. Na zo'n 9 Helden van Hier-reeksen diende ik dus de Helden-deur te sluiten en mocht ik voor de stage meteen aan de slag bij DPG Media Antwerpen.

Na afronding van deze leerrijke stage besloot ik om ook eens andere facetten van het audiovisuele landschap te ontdekken waar ik met dezelfde energie kan bijleren en ervaring kan opdoen. Daarnaast werd ik begin 2024 gevraagd om een biografische film over een jonge vrouw, die op korte tijd haar moeder en baby verloor, productioneel in goede banen te leiden. Dit project zit nog in een embryonale fase, maar lijkt inhoudelijk alvast veelbelovend te worden!

bottom of page